Ingredience pro 4 osoby
- 500 g zvěřinového ragú
- 1 mrkev
- 200 g brambor
- 1 stonek celeru
- 1 cibulka fenyklu
- 5 polévkových lžic olivového oleje, lisovaného za studena
- 0,5 l pšeničné pivo ERDINGER s jemnými kvasnicemi
- 1-2 lžíce japonské sójové omáčky
- 2 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 2 červené cibule
- 80 g kořene petržele
- 2 stroužky česneku
- 1 bio citron
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- 0,5 l zeleninový vývar
- sůl, černý pepř
A funguje to takto:
1. Na zázvorovou marinádu oloupejte zázvor a najemno nastrouhejte 2 lžíce, citron rozpůlte a vymačkejte 2 lžíce citronové šťávy. Smíchejte zázvor, citronovou šťávu a 3 lžíce olivového oleje. Maso smíchejte s marinádou a nechte 2 hodiny marinovat.
2. V hrnci rozehřejte trochu oleje. V něm opečte maso spolu s oloupaným a ze všech stran nakrájejte na malé kousky mrkev, cibuli, brambory, kořen petržele a celer. Vmíchejte 1 polévkovou lžíci rajčatového protlaku a pšeničným pivem pšeničné pivo. Nyní je velmi důležité míchání, protože pivo může pěnit. Po 20 minutách dolijte zeleninovým vývarem. Nasaďte pokličku a zvolna vařte 1,5-2 hodiny. Občas promíchejte a v případě potřeby přidejte zeleninový vývar. Dochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem a trochou citronové šťávy.
3. Zatímco se maso vaří, nakrájejte česnek a fenyklovou cibulku na plátky. Brambory a fenykl vařte v páře v parním hrnci do měkka. V jiném hrnci orestujte česnek na olivovém oleji. Bramborovo-fenyklovou směs přidejte k česneku a rozmixujte tyčovým mixérem do krémové konzistence. Dochutíme citronovou šťávou, citronovou kůrou, solí a pepřem.
4. Pyré z fencisu rozložte na rovný talíř a navrch přehoďte zvěřinové ragú. Podle chuti přidejte čistý masový vývar s kořenovou zeleninou nebo bez kořenové zeleniny nebo jej předem zahustěte trochou mouky.
Doufáme, že se vám vaření bude líbit!