ReceptyZvěřinové ragů a pyré fencilla s pšeničným speciálem ERDINGER

Ingredience pro 4 osoby

  • 500 g zvěřinového ragú
  • 1 mrkev
  • 200 g brambor
  • 1 stonek celeru
  • 1 cibulka fenyklu
  • 5 polévkových lžic olivového oleje, lisovaného za studena
  • 0,5 l pšeničné pivo ERDINGER s jemnými kvasnicemi
  • 1-2 lžíce japonské sójové omáčky
  • 2 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 2 červené cibule
  • 80 g kořene petržele
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bio citron
  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
  • 0,5 l zeleninový vývar
  • sůl, černý pepř
Zvěřinové ragú s pšeničným pivem ERDINGER a pyré fencilla

A funguje to takto:

1. Na zázvorovou marinádu oloupejte zázvor a najemno nastrouhejte 2 lžíce, citron rozpůlte a vymačkejte 2 lžíce citronové šťávy. Smíchejte zázvor, citronovou šťávu a 3 lžíce olivového oleje. Maso smíchejte s marinádou a nechte 2 hodiny marinovat.

2. V hrnci rozehřejte trochu oleje. V něm opečte maso spolu s oloupaným a ze všech stran nakrájejte na malé kousky mrkev, cibuli, brambory, kořen petržele a celer. Vmíchejte 1 polévkovou lžíci rajčatového protlaku a pšeničným pivem pšeničné pivo. Nyní je velmi důležité míchání, protože pivo může pěnit. Po 20 minutách dolijte zeleninovým vývarem. Nasaďte pokličku a zvolna vařte 1,5-2 hodiny. Občas promíchejte a v případě potřeby přidejte zeleninový vývar. Dochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem a trochou citronové šťávy.

3. Zatímco se maso vaří, nakrájejte česnek a fenyklovou cibulku na plátky. Brambory a fenykl vařte v páře v parním hrnci do měkka. V jiném hrnci orestujte česnek na olivovém oleji. Bramborovo-fenyklovou směs přidejte k česneku a rozmixujte tyčovým mixérem do krémové konzistence. Dochutíme citronovou šťávou, citronovou kůrou, solí a pepřem.

4. Pyré z fencisu rozložte na rovný talíř a navrch přehoďte zvěřinové ragú. Podle chuti přidejte čistý masový vývar s kořenovou zeleninou nebo bez kořenové zeleniny nebo jej předem zahustěte trochou mouky.

Doufáme, že se vám vaření bude líbit!

Monika Škarecká