Klademe maximální důraz na kvalitu

Všechny suroviny, které potřebujeme k vaření “bílého piva”, jsou neustále a pečlivě kontrolovány. Ať chmel, voda, ječmen či slad – do našeho zlatavého nápoje putují jen ty nejjemnější přísady.
https://bavarian.cz/wp-content/uploads/2020/04/wasser_big.jpg

Voda

Věděli jste, že pivo obsahuje až 90 % vody? Naše pivovarská voda prýští ze dvou pivovarských pramenů z hloubi 160 m.

https://bavarian.cz/wp-content/uploads/2020/04/slad.jpg

Slad

Slad poskytuje pivu tělo a barvu. Naši zkušení sládci vybírají velmi zvláštní pšeničné a ječné druhy, které jsou obzvlášť vhodné k vaření.

https://bavarian.cz/wp-content/uploads/2020/04/hopfen_optimized.jpg

Chmel

Neboli duše piva. Sládci z Erdingeru sází na jakostní druhy chmele, které propůjčují Weissbieru jemně aromatickou hořkost.

https://bavarian.cz/wp-content/uploads/2020/04/hefe_optimized.jpg

Kvasinky

Svrchně kvasící kvasinky propůjčují Weissbieru typicky ovocnou vůni. Erdinger má své jedinečné kvasinkové kmeny, které neexistují nikde jinde na světě. 

https://bavarian.cz/wp-content/uploads/2020/04/spacer_optimized.jpg

Lahvové kvašení pro říznou chuť

Poslední brus dostává Weissbier díky lahvovému kvašení. Proto potřebuje něco, čeho se dnes téměř nikomu nedostává – čas! 

V Bavorsku má lahvové kvašení dlouhou tradici, ale protože se jedná o velmi náročný proces, většina pivovarů jej nevyužívá. V Erdingeru jsme pyšní na to, že se nám tuto pivovarskou tradici podařilo udržet.

Zrání v láhvi

  • Pro tento druhý kvasný proces se přidá do mladého piva před stáčením trochu mladinky a čerstvých kvasinek
  • Lahve se pak za optimálních podmínek skladují ve vysoko regálovém skladu
  • Weissbier zraje podobně jako šampaňské přímo v láhvi. To znamená, že kvasinky prokvasí sladový cukr z mladiny
  • Při tomto procesu vzniká oxid uhličitý, jenž pečuje o typický říz nápoje
  • Asi po měsíci zrání sládek vyzkouší, jestli je Weissbier připravený ke konzumaci tedy zdali je řízný, perlící na jazyku a harmonicky vyspělý v chuti. Teprve potom jej uvolní k expedici
  • Weissbier, který se dodává do restaurací, může zrát podobně jako v lahvích také přímo v sudech