ERDINGER Weissbräu

Kořeny pivovaru ERDINGER jsou v Bavorsku. Svou vášeň pro bavorské pivovarnictví prokazuje již více než 130 let nejvyšší kvalitou a tradičním způsobem vaření pšeničného piva, které se od roku 1886 vaří výhradně v Erdingu.

Tento soukromý pivovar ručí za:

Kvalita a chuť

V Erdingu se nikdy nevařilo nic jiného než bavorská specialita tzv. Weissbier, a to s ohledem na dodržení pivovareského zákona čistoty, dle kterého se pivo už od 16. století vaří výhradně ze sladu, kvasnic, chmelu a vody.

Radost ze života a požitek

Pivo ERDINGER je spojené s bavorským životním optimismem a požitkem z tradiční německé gastronomie, kterou se pivovaru ERDINGER podařilo prostřednictvím lahodného bavorského piva dostat do více než 90-ti zemí světa.

Ohleduplnost

Pivovar Erdinger je postavený na zodpovědném přístupu k zaměstnancům, životnímu prostředí, ale i společnosti. Stabilita a ohleduplnost jsou základem jejich obchodování.

spacer_optimized (1)

Historie

V uplynulých desetiletích ovlivnily pivovar a jeho vývoj tyto velké události:

Jak šel čas

2020

28 dubna

2020: Erdinger Weissbräu

ERDINGER Weissbräu je největší německý pivovar vařící pšeničné pivo s roční produkcí 1,71 mil. hl. Už více než 130 let je zárukou vytříbené bavorské pivní kultury a nejvyššího požitku.

2019

28 dubna

2019: narozeniny Wernera Brombacha

Na osmdesátých narozeninách Wernera Brombacha byl představen nový ambasador rodinné značky Jürgen Klopp, který je již několik let hlavním trenérem slavného fotbalového týmu Liverpool FC.

2017

28 dubna

2017: Nové plnící zařízení

2017: Do provozu je uvedeno nové plnící zařízení pro lahvové pivo. Dvě nové plnící linky a modernizace stávající umožňuje navýšení kapacity až na 165 tisíc lahví za hodinu.

2016

28 dubna

2016: ERDINGER slaví kulaté 130-ti leté výročí

2016: ERDINGER slaví kulaté 130-ti leté výročí
Pivovar Erdinger slaví kulaté sto třicetileté výročí pivovaru. Od roku 1886 se vaří v Erdingu pšeničné pivo Weissbier dle bavorské pivovárečné tradice. Ve Werneru Brombachovi má společnost majitele, který je sládkem tělem i duší. Už více než 40 let se jeho veškerý život točí kolem soukromého pivovaru, kde dodržuje striktně filozofii kvality produktu – nedělá žádné kompromisy a zásadně neposkytuje licenci k výrobě.

2014

28 dubna

2014: Vývoz s objemem 1,8 mil. hl

Vývoz s objemem 1,8 mil. hl do více než 90 zemí světa dělá z Erdingeru celosvětového lídra na trhu a zároveň největší německý rodinný pivovar.

2008

28 dubna

2008: ERDINGER Weissbräuhof

2008: ERDINGER Weissbräuhof
Po téměř dvouleté přestavbě byl znovu otevřen ERDINGER Weissbräuhof. Věrně zrestaurovaný dle původního rodného sídla rodiny Brombachů. Dnes slouží jako hostinec, čtyřhvězdičkový hotel a kancelářské zázemí pivovaru.

2001

28 dubna

2001: Premiéra ERDINGER Alkoholfrei

2001: Premiéra ERDINGER Alkoholfrei
V tomto roce má premiéru nealkoholický isotonický nápoj ERDINGER Alkoholfrei, který je díky vysokému obsahu vitamínů a polyfenolů skvělým osvěžením pro sportovce. Již o pět let později se stává v Německu jedničkou na trhu v prodeji nealkoholických piv.

2000

28 dubna

2000: Nové zákaznické centrum

2000: Nové zákaznické centrum
V Erdingu se otevírá nové zákaznické centrum určené k prohlídkám pivovaru. Jeho stavba je poprvé zmiňována v písemnostech v roce 1886. Během své historie změnil pivovar několikrát svého majitele. Roku 1935 získal pivovar tehdejší obchodní vedoucí Franz Brombach.

1995

28 dubna

1995: Vznik oficiálního ERDINGER Fanclubu

1995: Vznik oficiálního ERDINGER Fanclubu
Svátky, tradice a požitek z Weissbieru spojuje všechny vyznavače pšeničného piva Erdinger. Právě z tohoto důvodu existuje od roku 1995 oficiální Erdinger Fanclub, do kterého je přihlášeno už více než 73 tisíc fanoušků z 52 zemí světa.

1990

28 dubna

1990: Výroba 1 mil. hl.

1990: Výroba 1 mil. hl.
Tento milník je spojený s překonáním magické hranice výroby a to 1 mil. hl.

1983

28 dubna

1983: Vznik nové varny

1983: Vznik nové varny
Na okraji města se rodí nová varna – v historickém sídle firmy uprostřed města je už příliš těsno, roční produkce se vyšplhala na 600 tis. hl, a proto je nutné navýšit kapacitu pivovaru.

1975

28 dubna

1975: Werner Brombach přebírá podnik

1975: Werner Brombach přebírá podnik
Werner Brombach přebírá po úmrtí svého otce rodinný podnik. Dva roky poté se Erdinger s roční výrobou kolem 225 tis. hl stává lídrem německého trhu.

1973

28 dubna

70. léta

70. léta
Rakousko se stává první exportní zemí pro ERDINGER Weißbier Hell. Dnes exportuje středně velký soukromý pivovar své speciality na pět světových kontinentů.

1971

28 dubna

1971: Start úspěšné reklamní kampaně

1971: Start úspěšné reklamní kampaně
Start úspěšné reklamní kampaně, která vyzdvihuje „starobavorskou specialitu“ a „vysoký standard kvality“. Nová rýmovačka „ERDINGER Weißbier Hell, to je náš skvost …“ se následně zařadila mezi klasiku, s níž se můžete setkat dodnes.

1967

28 března

60. léta

60. léta
Jako první sládek distribuuje Werner Brombach svůj ERDINGER Weißbier Hell mimo hranice Bavorska, nejdříve do Bádenska-Württemberska, poté do Severního Porýní-Vestfálska a následně dále směrem na sever.

1965

28 dubna

1965: Roční produkce stoupla na 40 tis. hl.

1965: Roční produkce stoupla na 40 tis. hl.
Roční produkce stoupla na 40 tis. hl. V tomto roce vstupuje do podniku syn Franze Brombacha – Werner. Jeho hlavním cílem je vytvořit z Weissbieru národní značku a tu prosadit na světovém trhu.

1949

28 dubna

1949: nový název ERDINGER Weissbräu

1949: nový název ERDINGER Weissbräu
Franz Brombach nechává 27. prosince 1949 přejmenovat pivovar na ERDINGER Weissbräu.

1935

28 dubna

1935: Franz Brombach kupuje pivovar

1935: Franz Brombach kupuje pivovar
Bývalý ředitel Franz Brombach dostává šanci koupit pivovar. Roční produkce pšeničného piva se v té době pohybuje kolem 3,5 tis. hl.

1930

28 dubna

1930: F. W. Otto

1930: F. W. Otto
Pivovar kupuje sladovna F. W. Otto.

1886

28 dubna

1886: „Das Weisse Bräuhaus zu Erding“

1886: „Das Weisse Bräuhaus zu Erding“
V tomto roce byl postaven „Das Weisse Bräuhaus zu Erding“.