Věděli jste, že pivo obsahuje až 90 % vody? Naše pivovarská voda prýští ze dvou pivovarských pramenů z hloubi 160 m.
Slad poskytuje pivu tělo a barvu. Naši zkušení sládci vybírají velmi zvláštní pšeničné a ječné druhy, které jsou obzvlášť vhodné k vaření.
Neboli duše piva. Sládci z Erdingeru sází na jakostní druhy chmele, které propůjčují Weissbieru jemně aromatickou hořkost.
Svrchně kvasící kvasinky propůjčují Weissbieru typicky ovocnou vůni. Erdinger má své jedinečné kvasinkové kmeny, které neexistují nikde jinde na světě.
Poslední brus dostává Weissbier díky lahvovému kvašení. Proto potřebuje něco, čeho se dnes téměř nikomu nedostává – čas!
V Bavorsku má lahvové kvašení dlouhou tradici, ale protože se jedná o velmi náročný proces, většina pivovarů jej nevyužívá. V Erdingeru jsme pyšní na to, že se nám tuto pivovarskou tradici podařilo udržet.
Zrání v láhvi