TipyVíte, jak správně nalévat pšeničné pivo Erdinger Weissbier?

4. 10. 2024by redakce

I lahvové pivo může chutnat dobře, pokud ho nepijete z lahve! Doma k pivu často přestáváme mít vztah, protože nevíme, jak si ho správně nalévat. To se však může změnit, když se budete řídit našimi radami.

Vychutnejte si jej i v pohodlí domova

Máte-li Erdinger Weissbier uschovaný v lednici, doporučuje se optimální teplota 7° Celsia. Je třeba dbát též na to, aby láhev v chladničce stála. V případě položených lahví se mohou kvasinky při otevření přesunout do spodní části lahve, což zapříčiní samovolné uvolnění kysličníku uhličitého a pivo tak při nalévání přepění.

Čisté sklo je základ!

Sklenice pro pivo Erdinger Weissbier by měly být nejlépe ručně umyté. Při mytí v myčce by měl člověk dávat pozor, aby sklenice nebyly umývány dohromady s mastným nádobím a aby byl zvolen správný program pro mytí skla. Je třeba používat speciální přípravky k mytí skla. Čisté sklenice by uvnitř neměly být vyleštěné.

Když je pivo správně vychlazené, nalijeme jej do originální sklenice Erdinger, kterou můžete koupit na našem e-shopu. Doporučujeme následující klasickou metodu nalévání:

5 kroků pro správnou techniku nalévání piva Erdinger

  • První krok
    Nejprve sklenici vypláchněte studenou vodou.
  • Druhý krok
    Sklenici držte lehce nakloněnou a pivo pomalu nalévejte po její stěně. Láhev však zcela nevyprazdňujte a ponechte v ní asi na jeden prst vysokou vrstvu piva.
  • Třetí krok
    Chybí ještě kvasnice, které vedle dalších přísad dávají pivu jeho typickou chuť.
  • Čtvrtý krok
    Kruhovými pohyby s lahví uvolněte kvasnice, které v lahvi zůstaly a poté sklenici dolijte.
  • Pátý krok
    Tím se kvasnice rozptýlí v celé sklenici a utvoří krásnou čepici pěny – požitek z pšeničného piva je pak perfektní.

Pokuď právě doma nemáte vychlazený pivní speciál Erdinger Weissbier, není nic jednoduššího, stačí si ho objednat zde. Tyto pivní skvosty dovezeme bezpečně naší vlastní dopravou  DELIVERY COOL přímo do vašich domovů, čerstvé a pořádně vychlazené.

redakce