I lahvové pivo může chutnat dobře, pokud ho nepijete z lahve! Doma k pivu často přestáváme mít vztah, protože nevíme, jak si ho správně nalévat. To se však může změnit, když se budete řídit našimi radami.
Máte-li Weissbier uschovaný v lednici, doporučuje se optimální teplota 7° Celsia. Je třeba dbát též na to, aby láhev v chladničce stála. V případě položených lahví se mohou kvasinky při otevření přesunout do spodní části lahve, což zapříčiní samovolné uvolnění kysličníku uhličitého a pivo tak při nalévání přepění.
Sklenice pro Weissbier by měly být nejlépe ručně umyté. Při mytí v myčce by měl člověk dávat pozor, aby sklenice nebyly umývány dohromady s mastným nádobím a aby byl zvolen správný program pro mytí skla. Je třeba používat speciální přípravky k mytí skla. Čisté sklenice by uvnitř neměly být vyleštěné.
Když je pivo správně vychlazené, nalijeme jej do originální sklenice Erdinger, kterou můžete koupit na našem e-shopu. Doporučujeme následující klasickou metodu nalévání:
- První krok
Nejprve sklenici vypláchněte studenou vodou. - Druhý krok
Sklenici držte lehce nakloněnou a pivo pomalu nalévejte po její stěně. Láhev však zcela nevyprazdňujte a ponechte v ní asi na jeden prst vysokou vrstvu piva. - Třetí krok
Chybí ještě kvasnice, které vedle dalších přísad dávají pivu jeho typickou chuť. - Čtvrtý krok
Kruhovými pohyby s lahví uvolněte kvasnice, které v lahvi zůstaly a poté sklenici dolijte. - Pátý krok
Tím se kvasnice rozptýlí v celé sklenici a utvoří krásnou čepici pěny – požitek z pšeničného piva je pak perfektní.